Masajul tradițional rusesc ca formă de terapie prin ochii mei
Dacă în ultima perioadă v-am tot vorbit despre hipnoză ca metodă de terapie complementară, astăzi am ales să vă vorbesc despre o altă mare pasiune a mea, masajul și anume masajul terapeutic tradițional rusesc. L-am descoperit în urmă cu aproximativ 15-16 ani, când cei din jurul meu îmi cereau să le fac în mod constant, spunând de multe ori că se simt foarte bine după aceea, că doar așa au reușit să vadă ”luminița de la capătul tunelului”, ca să citez pe cineva. La momentul respectiv, nu aveam nici un fel de pregătire teoretică și practică specializată, doar citisem ceva teorie la un moment dat, din niște cursuri, căzute în mâna mea printr-o ”întâmplare” :) Aici am să revin cu povestea cu o altă ocazie... :) Așa că în urmă cu vreo 3 ani, după ce am tot fost împinsă de la spate de o bună prietenă, am intrat în lumea masajului tradițional rusesc! :) Și pentru că bineînțeles și eu am experimentat pe pielea mea acest tip de masaj, ca să știu cum este, am să vă spun câteva cuvinte despre el.
Masajul tradițional rusesc poate fi general, pe întregul corp, sau local, în funcție de necesitate. Indiferent de suprafață, fiecare parte a corpului este examinată și masată cu atenție. Durata procedurii: de la 15 minute până la o oră și jumătate.
Intensitatea și succesiunea tehnicilor utilizate sunt selectate individual pentru fiecare client și variază în timpul procesului de masaj, în funcție de starea sa și de reacția corpului la tratament.
Iată punctat câteva dintre beneficiile masajului tradițional rusesc:
-în primul rând ajută la relaxare, până la adormire pe masa de masaj în timpul procedurilor, asta vorbesc din practica cu clienții... :) sau mai stiințific vorbind, stimulează producția hormonilor de plăcere – endorfine, îmbunătățește dispoziția,
-activează circulația sangvină;
-elimină lichidele în exces și toxinele din organism;
-stimulează procesele metabolice în țesuturi;
-activează glandele endocrine și sistemul imunitar, crescând imunitatea;
-ușurează arderea depozitelor de grăsime, normalizând funcția celulelor;
-previne depunerea de colesterol „rău“, prevenind dezvoltarea plăcilor aterosclerotice pe pereții vaselor de sânge.
-elimină stresul, depresia, tratează insomnia, durerile de cap,
-reduce tensiunea musculară, îmbunătățește elasticitatea aparatului locomotor și ligamentelor (prin urmare, este indicat și persoanelor care practică sport),
-restabilește vigoarea si vitalitatea
Aș mai adăuga că masajul pe care îl practic eu este strict terapeutic, este o formă de terapie energetică ce lucrează în profunzimea corpului fizic și apoi la nivelul corpului energetic, ce te curăță și te încarcă cu energii vindecătoare.
Pentru programări mă găsiți la numărul de telefon 0746481061 sau pe email adela_dusca@yahoo.com
Spor în toate, în special la iubit!
Sursa fotografie pixabey.com
Comentarii
Trimiteți un comentariu