Scara/scala numerică
„Fișa de evaluare a durerii constă în obținerea de informații din anamneza pacientului (debutul, caracterul și simptomele asociate) și din evaluarea intensității durerii pe scală.
Scala numerică: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 (de la durerea obișnuită până la durerea cea mai severa):
1. Durere ușoară– scor 1 – 3
2. Durere moderată – scor 4 – 6
3. Durere severă – scor 7 – 10
– FACES Wong-Baker:
o Scală vizuală: pe baza de emoticoane” sursa https://primaclinic.ro/info-pacienti/combaterea-durerii-cronice/
Am dat un search pe google și mi-a apărut asta.
E drept că putea să îmi apară oricare altă descriere de scară/scală, dar pentru că mă doare puțin capul de câteva zile, ce putea fi mai potrivit?!?
Tema
Am primit temă de la maestrul meu să scriu pe baza fotografiei ce o vedeți mai jos, făcută de domnia sa.
”20 de minute am lucrat la ea”, mi-a spus Vlad la un moment dat într-o discuție față în față, parcă dându-mi ghes cu privirea și încurajându-mă... Prietena mea, durerea de cap, de câteva zile, nu-mi dădea pace. Printre reprize de clătinări, mi-am zis să fructific cumva acest aspect dacă tot nu pot gândi sau procesa...Am învățat până acum că din fiecare experiență a noastră putem extrage ceva bun cât de nasoală ar fi ea...
Am stat să mă gândesc, în orice ni se întâmplă, nu este nimic întâmplător, și totul are o valoare pentru noi înșine. Chiar și o banală durere de cap ne poate spune ceva. Din ea ne putem extrage importante învățăminte pentru noi înșine. Și uite eu acum o folosesc ca sursă de creare. Deja simt cum mi se eliberează capul de tensiunea ei. Poate asta voia, atenție? Draga de ea...
Scara propriu-zisă
Eu o văd ca o simplă scară din copilăria mea, pe care mă cățăram aventuroasă pentru a „vedea” cât mai mult. Pe măsură ce eram cu o treaptă mai sus, aveam acces la mai mult de ”văzut”. Cu cât eram mai sus pe treptele sale, cu atât vedeam mai mult din ceea ce mă înconjura.
Mi-aduc aminte că într-o zi, una dintre treptele sale era ruptă și lipsea cu desăvârșire. Vai, ce m-am chinuit să ajung la următoarea treaptă de deasupra celei lipsă...
A fost nevoie de un pas imens, noroc că am în posesie, de data aceasta, un corp cu niște picioare lungi, cum spunea străbunicul meu, odihnească-se în lumină, pentru a ajunge la treapta următoare. Însă când au lipsit mai mult de două trepte ale scării, am rămas împotmolită acolo. Nu am mai putut înainta.
Asemănări: scara propriu-zisă și scara vieții
Pentru că îmi place mult să fac asocieri ale obiectelor dar și evenimentelor cu viața, am să fac o asociere a scarei de care vă povesteam cu scara vieții unui om.
Fiecare dintre noi la întrupare, primim o "scară" pe care o putem folosi cum ne dorim. Aceasta are trepte nenumărate și putem atât urca cât și coborî pe ele. Fiecare treaptă ne duce către un anumit univers, acolo întâlnim anumiți oameni, experimentăm anumite întâmplări, avem acces la anumite cunoștiințe. Ca și cum am fi niște aparate ce captăm în funcție de poziția butonului pe banda scalei numerice. Ca în fotografia de mai sus. Noi ne aflăm undeva pe aceea scală și captăm. Captăm tot ce este în jurul nostru.
Interesant este că nu putem sări mai multe trepte pentru a urca sau coborî fără a trece prin toate la rând, pentru că vom cădea de pe scară sau nu avem suficientă putere de a le sări/ocoli și ne vom împotmoli(blocajele). Ori putem cădea de pe ea.
De fiecare dată când alegem să urcăm, apoi să coborâm, o vom face prin același loc. Trecem prin palierele cu oamenii și întâmplările pe unde am trecut odată, sau va fi ceva asemănător cu cei ce i-am întâlnit odată...
„Când urci pe scara vieții, nu uita să dai bună ziua la toata lumea, ca atunci când vei coborî să aibă cine să-ți răspundă.”
Interesantă zicală, nu?
sursa foto pixabay.com
Eu aș spune că zilnic facem călătoria pe scara/scala aceasta magică. Urcăm sau coborâm pe ea, în funcție de dorința noastră.
Scara conștiinței lui David Hawkins
Dr. David Hawkins a creat o piramidă a conștiinței tot pe baza unei scări. Dacă stăm și o observăm, o să vedem aceeași scară doar că pe fiecare treaptă avem parte de ceva descriere.
Emoțiile trăite de noi înșine ne duc undeva pe scară. Așa accesăm anumite experiențe, cunoștințe, informații, o variantă de viață care se desfășoară sub ochii noștri.
O trăim.
De exemplu este o mică diferență între emoțiile de Furie sau Mândrie și cele de Încredere și Curaj. Dar mica aceea diferență, face pentru noi posibilă accesarea unei variante de vieți mult mai bună.
Sau mai puțin bune...
Interesant, nu?
Scara o urcăm, o coborâm sau o staționăm.
ZILNIC.
În funcție de alegerea noastră.
Mulți dintre voi o să ziceți că nu este alegerea voastră. Că ea/el a venit la mine și mi-a făcut aia și eu acum nu mai am ce face... Așa este!
Cineva îți face ceva, dar este decizia ta cum îi răspunzi. Această decizie te pune în niște emoții pe o anumită treaptă a Scării. Și până la urmă e vorba de tine și experiențele trăite pe Scară.
E Scara ta.
E viața ta.
Alege conștient modul de călătorie aici și acum!
Spor în toate, în special la iubit!
Cei care mai vreți informații, mă găsiți și pe Facebook și Instagram adeladusca, sau îmi puteți scrie pe adresa de email adela_dusca@yahoo.com
Dacă dorești să faci donații, pe contul de Paypal cu adresa de email adela_dusca@yahoo.com sau pe Revolut la numărul 0746481061.
Mulțumesc!
Comentarii
Trimiteți un comentariu