Despre "Săptămâna patimilor" am scris anul trecut aici dar și despre ”scara/scala” durerii aici .
Azi am recitit articolele și am aceeași părere: săptămâna patimilor este pentru mulți dintre noi non-stop, o retrăim zilnic, parcă cu atâta ardoare, de zici că experimentăm ceva plăcut. Contrar părerilor multora, se pare că mulți dintre noi suntem niște masochiști, ne place să experimentăm uneori încontinuu experiențe în care suferim. Și asta deoarece cu toții avem o scară a durerii mai mică sau mai mare, și, abia când ajungem la limita de sus, ne hotărâm să căutăm trăirea unor experiențe plăcute nouă.
Sau poate că sufletele noastre se gândesc că doar prin experimentarea durerii la maxim pot învăța mai mult? Variante pot fi multe...
În ultima perioadă eu m-am decis că pot învăța și prin experiențe plăcute. Îmi ajunge cât am stat pe abisul prăpastiei, zilele pline de mocirlă și nopțile albe dar cu toate astea pline de ”întuneric” din suflet.
Și eu ca mulți am trăit așa ceva și abia când am ajuns la capătul puterilor am zis că voi face "orice" pentru a scăpa de durere, și am făcut. Și spun "orice" în condițiile în care dacă acum 10 ani mi-ai fi spus că voi apela la metoda X sau Y ți-aș fi spun că nu. Acum vorbind din perspectiva terapeutului trecut el însuși prin procese asemănătoare de durere și apoi de vindecare ca și clienții lui, înțeleg.
Înțeleg că motivația noastră uneori este doar dorința de vindecare, de a nu mai simți durerea din suflet, sau poate doar disperarea de la fundul abisului. Și, în momente de restriște, motivația este singura care te împinge de la spate din mocirlă, să poți ieși de acolo sau să o poți transforma în aur. De asta terapiile de vindecare nu au efect pentru toată lumea, pentru că nu toată lumea este suficient de bine motivată de a face ceva zilnic să se vindece. Majoritatea când încep să se simtă puțin mai bine, renunță la a mai practica anumite ritualuri și, după ceva timp, se regăsesc fix în aceeași mocirlă neplăcută.
Suntem oarecum nebuni crezând că obiceiuri, credințe înrădăcinate adânc în subconștient timp de 30-40 sau chiar 50 de ani, ce au rulat continuu, le putem schimba peste noapte, sau în câteva zile de exersare a unor practici. Corpul nostru a avut nevoie de aproximativ 7-8-9 luni pentru a se forma, așa că formarea de noi sinapse, de noi legături neuronale durează în mare tot cam atât. De asta este recomandat ca atunci când te apuci de o terapie sau o practică terapeutică, indiferent despre ce este vorba, să o practici, cel puțin 6-9 luni.
O dată la câțiva ani toate celulele din corp ni se înlocuiesc, știai asta?
De asta ni se spune periodic de cei din exterior că ne schimbăm.
Chiar așa este!
Noi ne schimbăm cu totul o dată la câțiva ani, și în funcție de gândurile și acțiunile noastre, ne alegem direcția în care ne schimbăm.
Am auzit de multe ori pe cei din jurul meu spunând că se plictisesc, că le dispare motivația, că deși la început le place aceea practică, pe parcurs ajung să se plictisească, și după câteva săptămâni, sau luni renunță.
Recunosc că și eu am trecut prin această experiență. Am experimentat o mulțime de practici sau ritualuri și, după ceva timp, am renunțat la practicarea lor. Ce m-a ajutat pe mine să îmi găsesc motivația când aceasta dispărea a fost Voința de a mă vindeca și o combinație proprie între toate acele practici în care mi-am pus amprenta. M-am gândit că așa cum am un ritual de spălat pe dinți sau al întregului corp, așa pot să îmi creez altul și pentru celelalte corpuri ale mele, energetic, mental, emoțional, spiritual.
Dacă de corpul fizic am grijă, de ce să nu am și de celelalte corpuri?
Doar sunt tot ale mele...
Tu cum te-ai gândit să procedezi?
Spor în toate, în special la iubit!
Mulțumesc Florica Zahiu-Popescu pentru fotografii! 🥰
Cei care mai vreți informații, mă găsiți și pe Facebook și Instagram adeladusca, sau îmi puteți scrie pe adresa de email adela_dusca@yahoo.com
📍Mai multe despre constelații precum și alte metode terapeutice experimentate de și pe mine, o parte din experiențele mele, gândurile mele, le găsiți și în cartea publicată de curând de mine, " Despre mine și alți eu ". O găsiți în librăria Cărturești sau la editura direct la linkul Meditative arts
Pentru donații, pe contul de Paypal cu adresa de email adela_dusca@yahoo.com sau pe Revolut la numărul 0746481061.
Mulțumesc!
Comentarii
Trimiteți un comentariu